-- --

Niran Ünsal Konseri
Tüm Resim Galerileri
 METRUK BİNALAR 103 ADA 1 PARSEL

Beldemiz sınırlarında 103 ada 1 parsel üzerindeki binanın maliklerinden olduğunuz anlaşılmaktadır. İlgi yazıya istinaden yapılan incelemelerde binanızın metruk bina olduğu,yıkılacak derecede tehlikeli olduğu, hatta çatısından ve bazı kısımlarından yola parçalar düştüğü, çevre ve görüntü kirliliği oluşturduğu ayrıca statik açıdan ciddi oranda tehlike arz ettiği tespit edilmiştir.

3194 sayılı imar kanununun yıkılacak derecede tehlikeli yapılar başlıklı 39. maddesinde;

"Genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiği valilikçe tespit edilen metruk yapılar ile bir kısmı veya tamamının yıkılacak derecede tehlikeli olduğu belediye veya valilik tarafından tespit edilen yapıların sahiplerinin adrese dayalı nüfus kayıt sistemindeki adreslerine tehlike derecesine göre bunun izalesi için belediye veya valilikçe üç gün içinde tebligat yapılır. Yapı sahibine bu şekilde tebligat yapılamaması hâlinde bu durum

tebligat yapan idarenin internet sayfasında 30 gün süre ile ilan edilir ve tebligat varakası tebliğ yerine kaim olmak üzere tehlikeli yapıya asılır ve keyfiyet muhtarla birlikte bir zabıtla tespit edilir. Malik dışında binada ikamet amacıyla oturanlarada ayrıca tahliye için tebligat yapılır.Tebligatı veya ilanı müteakip 30 günü geçmemek üzere ilgili idarece belirlenen süre içinde yapı sahibi tarafından tehlikeli durumun ortadan kaldırılmaması hâlinde, tehlikenin giderilmesi veya yıkım işleri belediye veya valilikçe yapılır ve masrafı % 20 fazlası ile yapı sahibinden tahsil edilir.Alakalının fakruhali tevsik olunursa masraf belediye veya valilikçe bütçesinden karşılanır. Tehlike durumu o yapı ve civarının boşaltılmasını icabettiriyorsa mahkeme kararına lüzum kalmaksızın zabıta marifetiyle derhal tahliye ettirilir." hükmü mevcuttur.

Belirtilen hüküm uyarınca tebligatı veya ilanı müteakip 10 gün içinde tehlikeli binanın tarafınızca yıkılarak tehlikenin giderilmesi aksi halde tarafımızca  yıkım işlemi gerçekleştirilecek olup masrafların %20 fazlası tarafınızdan tahsil edilecektir.

Gereğini bilgilerinize arz ederim.